Pedi főz...

Aszalt szilva leves

Jöjjön az első recept a Cafeblogon, aszalt szilva leves. Tudom nem úgy hangzik, mint ami alapreceptnek számít, és nem úgy hangzik, amit csak úgy, hétköznap este gyorsan összedobsz. Pedig de, csak ki kell próbálni. Az aszalt szilva cukros tömör ízét kézen fogja a vanília és a fahéj,  amit a tejföl sűrít egybe, egy krémszerű leves formájában. A szilvák megdagadnak és evés közben a kanállal kettévágva, tömör eszenciájukat engedik a hideg levesbe, ami selymesen kényezteti az ízlelő bimbókat. Az egészet pedig megkoronázza a nyelved tövében felfedezett szilvapálinkából megmaradt aroma, amiben több kiló friss szilva lényege egyesül és próbálja meg visszaadni a tavalyi nyár ízét. Szavakba foglalva körülbelül így lehet elmondani azt, amit az első kanál elfogyasztása után érzel.

aszalt_szilva_leves

(tovább…)

Újrarakott karfiol

Gyerekkoromban, magam sem tudom miért, de nem szerettem a rakott karfiolt. Pedig a pörkölt jó, a rizs jó, a karfiol jó, a tejföl jó, viszont együtt valahogy nem működött. Pár hónapja viszont érdekes módon a semmiből rámjött, hogy rakott karfiolt akarok enni, így nekiálltam egy kicsit megreformálni az általam ismert verziót.

DSCN2343.JPG

(tovább…)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!