Pedi főz...

Slambuc otthon, ahogy még nem próbáltad

Ezt a receptet nem szívesen írom le, mert az egyik személyes kedvencem, azok közül amik az elmúlt 1 évben születtek, és szeretek meglepetéseket tartogatni a barátaimnak ha úgy alakul. Viszont három okom is van rá, hogy most megosszam veletek:

1. Az egyik barátomat Andrist (senki nem hívja így csak a szülei, de egyébként imádja) meg kell győznöm arról, hogy a “krumplis tészta” nem egy köret, és igenis lehet jó “krumplis tésztát” csinálni.

2. Ez egy alföldi eredetű étel, és Tobi a sznob barátnője, Dr. Szöszi még nem evett ilyet. Mivel a tészta a kedvence, úgy gondolom, ha nem is az első, de legalább a második helyre ugorhat ez az étel a saját toplistáján, közvetlenül a túrós csusza után.

3. A blog.hu-n ez az utolsó receptposzt, hamarosan elköltözünk, de erről később…

DSCN3543.JPG (tovább…)

Borsós-bazsalikomos fusilli

Itt a nyár, javában megy a borsó szezon, hát csináljunk belőle valamit mást, a jól megszokott borsólevesen és borsófőzeléken túl. A receptet továbbá fel lehet venni a tutti randizós kaják közé, ugyanis ilyet 90% hogy nem evett a kiszemelt/szerencsés/áldozat és könnyű, egészséges étel. Mivel össze van turmixolva benne a borsó, így nem buffaszt annyira, nem kapsz bélcsavarodást az este végére. Ha vége a vacsinak, akkor pedig kapj elő egy tál hideg cseresznyét/málnát/ribizlit/dinnyekockát desszertként, és közben öblítsétek le valami finom friss, hideg rozé fröccsel. 

DSCN2328.JPG

(tovább…)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!